Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fridolina Rolfö tvingas till operation – blir borta ett tag framöver. Foto: Bildbyrån

Fridolina Rolfö tvingas till operation

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö tvingas operera sin högra menisk.

Stjärnan opereras på fredag.

– Jag tror inte det kommer att ta kort tid, säger en person i Barcelonas stab till SVT Sport.

Fridolina Rolfö spelade varje match i VM och var med och bärgade Sverige brons. Nu är hon tillbaka i den spanska storklubben FC Barcelona. Hon väntas däremot bli borta ett tag eftersom att klubben meddelar på sociala medier att hon på fredag kommer att opereras i menisken.

– Efter det så vet vi att ungefär hur lång tid hon kommer att vara borta, läkaren måste öppna knäet och kolla hur det ser ut, säger en person i Barcelonas stab till SVT Sport.

Hur länge kan hon bli borta?

– Vi vet inte än, vi måste först se hur knät ser ut, jag hoppas vi kan säga då hur många veckor eller månader hon blir borta.

Operationen planerad sedan återkomsten efter VM.

Men ungefär hur lång tid kan det röra sig om?

– Jag tror inte det kommer att ta kort tid i alla fall, men jag vet inte, det är bättre att läkaren får säga det,.

Rolfö testades direkt när hon kom tillbaka efter VM och det bestämdes direkt att hon skulle opereras, efter några tester.

Berättar själv

Om två veckor samlas det svenska landslaget igen för att möta Spanien (matchen sänds i SVT) och Italien i Nations League, tillika OS-kval. Högst troligt utan Rolfö som kommenterar den kommande operationen på sociala medier.

”Som många av er vet har mitt knä inte varit bra den senaste tiden. Vi har nu kommit till en punkt där jag måste opereras och det ska göras på fredag. Jag hade älskat att få starta säsongen med Barcelona och även spela Nations League med Sverige, men jag lovar att jag kommer att vara på plats på läktaren eller i tv-soffan och skrika så högt jag kan och supporta mina lag tills jag kan vara tillbaka på planen. Jag hoppas kunna vara tillbaka i spel snart”.

Marklund: Ett stort avbräck

Sverige kommer med all sannolikhet därmed sakna en av sina nyckelspelare i de viktiga Nations League-matcherna.

– Det är klart att det är ett jättestort avbräck att henne borta när det är så viktiga matcher, säger SVT:s expert Hanna Marklund. Hör mer från Marklund i klippet i toppen av artikeln.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.