Friends blir fransk

Uppdaterad
Publicerad

I dag blev det helt klart att franska Lagardère tar över driften av Friends Arena från och med den 1 januari 2015. Enligt uppgifter till SVT Sport är konstgräs inte helt uteslutet i framtiden. – Just nu är det ingen förändring men frågan utreds, säger Erik Paulsson, ordförande i Sweden Arena Management.

– Vi har under två års tid lagt grunden för Friends Arena. Det känns nu bra att kunna lämna över driften till en internationell driftoperatör som Lagardère Unlimited, som ytterligare kan stärka och utveckla Friends Arena som en konkurrenskraftig evenemangsarena, säger Erik Paulsson, ordförande i Sweden Arena Management.

Konstgräs diskuteras

Det har tidigare spekulerats kring ett införande av konstgräs på arenan med tanke på de problem man haft som resulterat i ett antal gräsombyten.

– Vi jobbar konstant med frågan om gräset och den utreds fortfarande. Det är inget definitivt bestämt hur det kommer att bli, säger Erik Paulsson, ordförande i Sweden Arena Management, till SVT Sport.

Vet du när ett beslut kommer att tas?

– Nej, nej, nej. Arbetet pågår, säger han.

”Något annat finns inte”

Svenska fotbollförbundets Sune Hellströmer avfärdar dock frågan om konstgräs direkt.

– Det är ingen förändring som är aktuell. Standardunderlaget är naturgräs och något annat finns inte i diskussionen, säger han till SVT Sport.

SVT Sport fick även tag i AIK, som menar att klubben även fortsatt kommer spela på naturgräs.

– Det här innebär inget nytt. I vårt avtal (2013-2022) står det naturgräs, skriver klubbens ordförande Johan Segui i ett SMS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.