Boudaj

Gais höll undan i Västerås efter omdiskuterat domslut i slutet. Foto: Max

Gais höll undan i Västerås efter omdiskuterat domslut i slutet

Det blev en tung förlust för nästjumbon Västerås när Gais kom på besök och vann med 3-2.

En tveksam frispark i slutminuterna berövade hemmalaget från en kvittering till 3-3.

I första halvlek såg Gais ut att avgöra matchen med tre mål inom loppet av 22 minuter – trots att hemmalaget hade en förkrossande del av bollinnehavet (73 procent).

Men andra halvlek blev en lång press av hemmalaget, som gjorde matchen spännande med reduceringar två gånger om.

Först satte Abdelrahman Boudah 3–1, sedan nickade Viktor Granath in 3–2 i 85:e minuten.

Västerås hade ytterligare en boll i nät på tilläggstid, när Abdelrahman Boudah nickade in bollen, men spelet blåstes av för en knuff i straffområdet.

Skandal enligt hemmaspelarna.

– Tycker ni att det är en knuff? Jag tycker att det är helt sjukt att han (domaren) vågar blåsa frispark där, säger Boudah i Max.