Gustav Lundgren gick på knock mot Djurgården.

Stjärnan var tungan på vågen i Gais 3-0-kross.

Söndagseftermiddagen i Göteborg bjöd på allsvenskt toppmöte mellan Gais och Djurgården, men någon kul bortaresa för Stockholmarna skulle det inte bli.

– Det är bara till att lägga sig platt, de är mycket bättre än oss, säger bortatränaren Thomas Lagerlöf till Max.

Efter 19 minuter spurtade Gustav Lundgren förbi Djurgårdens unge ytterback Keita Kosugi, som hade en tuff match och blev utbytt efter dryga timmen, och förlängde till en helt ren Axel Henriksson som tunnlade målvakten Jacob Rinne för ett ledningsmål. Djurgårdare kände nog att försvarsspelet lämnade mer att önska i sekvensen.

Dryga tio minuter in i andra halvlek slog Lundgren sedan till själv. Påpassligt reagerade han på en rensning från Filip Beckman och vann löpduellen mot Djurgårdskaptenen Marcus Danielsson innan han läckert lobbade in bollen över Rinne.

Men han var inte klar med poängproduktionen där. Bara fem minuter senare var han först på ännu en rensning. Innan han blev fälld lyckades han förlänga till Alexander Ahl Holmström, men mycket var kvar att göra.

Ensam mot tre försvarare drev 25-åringen fram och avfyrade ett skott som via Djurgårdsben letade sig in till 3-0 från distans, ett resultat som stod sig matchen ut.

– Vi visste vad som väntade men vi klarade inte av att hantera det. Vi var alldeles för dåliga i de avgörande momenten, säger Lagerlöf.