Gais-Aik

Se Gais mål i spelaren ovan. Foto: Max

Gais segrar i Mikkjal Thomassens AIK-debut

Det blev ingen drömdebut för nye tränaren Mikkjal Thomassen i sin AIK-debut. Ett effektivt Gais besegrade gästande Stockholmslaget med 2-0.

– Vi tar kampen hela matchen, säger Alexander Ahl Holmström till Max.

AIK åkte till Gamla Ullevi i hopp om en succédebut för nye tränaren Mikkjal Thomassen. I stället får man åka hem med svansen mellan benen då Gais vann med 2-0.

– Väldigt tajt match med många dueller som gynnar Gais, jag är inte nöjd med sättet vi hanterar bollen på, säger Thomassen till Max.

Gais har visat sig betydligt mer svårslagna i allsvenskan än gemene man hade tippat på förhand, något man bevisade ytterligare mot AIK som reducerades till få heta målchanser.

Efter 40 minuter svepte veteranen Mervan Celik en boll mot bortre stolpen efter en kort hörna. Där stod påpassligt mittbacken Axel Norén som via stolpen nickade in ett ledningsmål, hans andra allsvenska mål i karriären.

AIK var nära på att replikera snabbt när vindsnabbe Rui Modesto vände ut och in på sin försvarare och via Gais-målvakten Mergim Krasniqi träffade stolpen.

Stockholmslaget försökte efter halvtid få fart på matchen genom att byta in Bersant Celina, som smått oväntat bänkades.

Men effekten uteblev och med tio minuter kvar nickade Alexander Ahl Holmström helt ren in 2-0 och spiken i kistan. Gais är nu sexa i tabellen.

– Det där gör man i sömnen, säger Ahl Holmström.