Galna matchen – elva mål när Australien vände och vann mot Zambia

Det var en smått osannolik fotbollsmatch.

Tony Gustavssons Australien låg under med 2-5 mot Zambia i andra halvlek – men vann till slut med 6-5.

Zambias förlustmatch (3-10) mot Nederländerna i OS 2021 är den mest målrika fotbollsmatchen i OS-historien.

Ikväll var samma lag med i OS näst mest målrika match.

OS i Paris 2024

Zambia tog ledningen redan efter 39 sekunders spel. Och när Racheal Kundananji nickade in 5-2 efter knappt en timmes spel såg det hela ut att sluta med en stor skräll.

Men dramatiken och målen fortsatte. Australien, som dessutom fick ett mål bortdömt, vände och satte 6-5 i den 90:e minuten.

Den svenska förbundskaptenen Tony Gustavsson såg väldigt lättad ut vid sidlinjen. Laget var pressat efter att ha förlorat mot Tyskland med 3-0 i OS-premiären.