Glenn Strömberg och Roberto Carlos frispark 1997.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Glenn Strömbergs kommentering – och hör honom berätta om den. Foto: SVT

Glenn Strömberg berättar om kommenteringen vid legendariska målet: ”Nu får jag ta tillbaka precis allt”

Publicerad

Roberto Carlos stod för ett legendariskt frisparksmål mot Frankrike i för-VM 1997. Då skyllde Glenn Strömberg på målvakten – något han sedan ångrade.

– Jag sade ”nu får jag ta tillbaka precis allt”, säger han i ”Fråga Glenn och Chris”.

Glenn Strömberg har blivit synonym med mästerskapsfotboll i SVT, men vid för-VM i Frankrike 1997 var han rätt så ny i den rollen.

Då värdnationen ställdes mot Brasilien slog vänsterbacken Roberto Carlos till med en kanonfrispark som blivit legendarisk med åren.

Men Strömbergs initiala reaktion var att såga målvakten Fabien Barthez istället för att hylla Carlos. Något han ändrade då han såg reprisen.

Se frisparken och hör Glenn Strömberg berätta om kommenteringen i spelaren ovan.

Strömberg håller fortfarande frisparken som en av de allra främsta genom tiderna.

– Det fanns inte riktigt på den tiden, men har sett det lite mer senare. Det var många spelare som anammade just den bollträffen. Den sitter verkligen på näthinnan, jag blev så chockad av den träffen, säger Strömberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.