Det var stökigt på Betis-sektionen på Old Trafford. Foto: Phil Noble/Reuters/Bildbyrån

Gripanden efter Manchester United–Real Betis i Europa League: Polis skadad av tänd bengal

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har gripits av polis efter gårdagens Europa League-match mellan Manchester United och Real Betis.

Bland annat ska en polis skadats av en tänd bengal.

Dessutom ska en åttaårig autisitisk pojke träffats av ett mynt.

– Det var fullständigt förskräckligt, säger mamman till den åttaårige pojken.

Enligt rapporterna i brittisk media uppstod problemen på Real Betis-sektionen, som kastade saker – bland annat tända bengaliska eldar – mot den handikappanpassade sektionen på läktaren.

Där ska bland annat en åttaårig autistisk pojke träffats av ett kastat mynt, men klarat sig relativt oskadd.

– Redan innan matchen hade börjat kastade de tändare, mynt och paket med näsdukar och plastkoppar. De kastade allt möjligt över oss. Men det var när vårt tredje mål gick in det blev riktigt obehagligt. Då hoppade de över barriärerna och kastade saker. Ett mynt träffade min son i bakhuvudet, säger mamman till den åttaårige pojken till Manchester Evening News, och fortsätter:

– Han har särskilda behov och därför satt vi på den handikappanpassade sektionen. Vi går på alla matcher. Det var en massa personer i rullstolar och alla fick saker kastade mot sig. Det var fullständigt förskräckligt. Jag stöttar rivalitet, men det här var helt omotiverat. De kastade öl och allt möjligt.

Polismyndigheten i Manchester bekräftar att en polis blivit skadad av en tänd bengal, och att fyra Betis-supportrar arresterats för våldsamt motstånd, innehav av pyroteknik och droginnehav.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.