Se Arsenals 1-0 och 3-0 i spelaren ovan. Matchen slutade 4-0. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Häcken föll tungt mot Arsenal – missar Champions League-gruppspel

Det blir inget Champions League-gruppspel för Häcken.

Hisingslaget hade 1-0 att gå på i returen men förlorade med klara 0-4 i London.

– Vi är för mesiga, vi ger dem alldeles för lätta mål, säger Josefine Rybrink till SVT Sport.

Arsenaltränaren tillika svensken Jonas Eidevall var pressad inför returmötet med Häcken. Efter 0-1-förlust i Göteborg åkte Häcken till London med luft under vingarna.

Men det stjärnspäckade Arsenal-laget tryckte på gaspedalen. Lia Wälti pricksköt in ledningsmålet efter drygt 20 minuter via ribban och Häckens målvakt Jennifer Falk, en riktig pärla till mål.

Innan halvtid utökade Mariona Caldentey efter en tilltrasslad situation som via Häckenben letade sig in i mål.

Det dröjde inte längre än fem minuter av andra halvlek innan det small igen. Beth Mead kickade upp bollen till sig själv innan hon från straffpunkten tryckte in 3-0 på volley.

Häcken försökte och gick framåt med många spelare men i stället kontrade Arsenal in slutresultatet 4-0 genom Frida Maanum.

– Jag är besviken. Vi är för mesiga i vårt straffområde och de är mer kliniska. Vi kommer inte alls upp i nivå idag, säger Josefine Rybrink till SVT Sport.