Rosa Kafaji

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rosa Kafaji hyllas av sin lagkamrat. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Manuela Zinsberger hyllar Rosa Kafaji: ”Hon är en galen spelare”

Uppdaterad
Publicerad

Rosa Kafaji har visat sina kvaliteter.

En som är minst sagt imponerad?

Lagkamraten Manuela Zinsberger.

– Bara kolla och se, säger hon till SVT Sport.

Svenska stortalangen Rosa Kafaji har ännu inte fått målskyttet att släppa i sin nya klubb.

Men i ligapremiären när Arsenal ställdes mot Manchester City fick hon debutera i Women's Super League och hon var avgörande när man tog poäng.

En som är imponerad? Manuela Zinsberger.

– Det är en underbar spelare. Det jag tänker på direkt är dribblare. Hon älskar att hålla i bollen, det spelar ingen roll vart vi är så har hon alltid en boll vid fötterna – det visar hennes passion, säger hon till SVT Sport.

Hon fortsätter:

– Hennes kvaliteter är otroliga, hon kommer att bidra med mycket både på och utanför planen. Ni ser hur hon är på planen också – hon är galen och bara smyger förbi, hon kan komma att vara en stor skillnad.

Hur viktig är hon mot lågt stående lag?

– Hon är viktig för det, speciellt mot låga lag måste man ha någon som älskar att vara i tajta spaces och som har såna kvaliteter. Rosa kommer att bidra med kvalitet med sina skills. Bara kolla på henne.

Rosa Kafaji har sedan barnsben alltid haft en boll vid sina fötter – och det är ingen skillnad i Arsenal. Bollen följer med till hotellet och till och med vid matsalen.

– Renee (Slegers) som jobbat med henne i ungdomslandslaget sa att Rosa alltid kom med en boll, och jag sa att det inte fanns en chans. Men visst gjorde det, säger Jonas Eidevall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.