Häcken mot Chelsea i Champions League. Filippa Curmark.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommer Filippa Curmark och kompani kontakta sina landslagskompisar i Chelsea? Foto: Bildbyrån/SVT

Häcken kan få hjälp av Chelsea: ”Får se om det skickas något sms”

Uppdaterad
Publicerad

Chelsea är redan klart för kvartsfinal i Champions League.

Och svenskklubben kan hjälpa Häcken att avancera till slutspelet.

– Får se om det skickas något sms, säger Filippa Curmark till SVT Sport.

Londonlaget Chelsea har redan säkrat förstaplatsen inför den avslutande omgången i gruppspelet. Mötet med Paris saknar betydelse för dem, men det är väsentligt för såväl Häcken som Paris.

De utmanar varandra om gruppens andraplats som tillhör Häcken när 90 minuter fotboll kvarstår. Därför måste Paris vinna, samtidigt som Häcken tappar poäng mot Real Madrid, för att den damallsvenska klubben ska tappa biljetten till kvartsfinal.

Häcken kan lösa det själva, men kan även få hjälp av Chelsea där både Johanna Rytting Kaneryd och Zecira Musovic spelar.

– Vi får se om det skickas något SMS. Vi kan ju inte påverka så mycket där. Vi vill vinna den här matchen och vi har det i egna händer, säger Filippa Curmark.

Paris-Chelsea har avspark samtidigt som Real Madrid-Häcken – och Häckenbänken kommer att följa den andra drabbningen ordentligt.

– Vi påverkas av den matchen, vi kommer att vara smarta i hur vi hanterar vårt resultat i jämförelse med deras resultat. Vi har full koll på hur det ser ut, säger Häckens tränare Mak Lind.

Real Madrid-Häcken har avspark klockan 18.45 och matchen sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.