Häcken klart för final – körde över Djurgården

Regerande svenska mästaren mot fjolårstvåan i allsvenskan.

Då visade BK Häcken klasskillnad i semifinalen av svenska cupen.

Hisingslaget vann med klara 3–0 mot Djurgården.

I torsdags åkte Djurgården ut ur Europa Conference League efter 0–3 (0–5 totalt) mot polska Lech Poznan. Söndagens cupmöte borta mot Häcken slutade med en ny tung förlust för Stockholmslaget.

Lars Olden Larsen gav Häcken ledningen i den 33:e minuten efter slarv i bortalaget, och Häcken utökade redan tre minuter senare. Djurgården tappade boll utanför straffområdet och Ibrahim Sadiq skickade in 2–0 med ett precist avslut.

– Vi har fått rejält med smisk. Vi släpper in billiga mål och ger bort bollen, konstaterade Kim Bergstrand i halvtidsintervjun med C More.

Sadiq blev sedan tvåmålsskytt i den andra halvleken, när han fastställde slutresultatet 3–0.

Därmed är Häcken klart för cupfinal, och de ställs mot Mjällby den 18 maj. Matchen kommer att spelas på Strandvallen.