Se Häckens mål mot Paide Linnameeskond Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Häcken kryssade mot Paide Linnameeskond – klart för playoff i Conference League

Häcken är klart för playoff i Conference League.

1-1 i returen mot Paide Linnameeskond räckte för att vinna dubbelmötet med 7-2.

Se Häckens mål i returmötet i spelaren ovan.

Efter 6-1 hemma för en vecka sedan hade Häcken skapat sig ett drömläge inför returen på bortaplan mot estländska Paide Linnameeskond – och de hade som väntat inga problem att förvalta läget.

Det var en något ovan målskytt som gav Häcken ledningen i den sjunde matchminuten. Adam Lundqvist, som inte gjort mål sedan 2016, hittade nätet efter att bollen styrts via en Paideförsvarare.

Bundesligaklubb väntar

Sedan väntade sex tunga minuter för bortalaget. Först satte Robi Saarma kvitteringen och strax därefter tvingades Häcken till ett tidigt byte. Axel Lindahl tog sig för låret och byttes strax därefter ut.

I den andra halvleken var Häcken närmast ett segermål – men närmare än en stolpträff kom de inte.

Matchen slutade 1-1 och Häcken vinner därmed dubbelmötet med 7-2.

Nu väntar tyska FC Heidenheim, till vardags i Bundesliga, för Häcken i playoffspelet till Conference League.