Simon Gustafson firade mål framför AIK-klacken

Se Simon Gustafsons mål – och firande Foto: Bildbyrån

Häcken spräckte AIK:s svit – mardrömsmotståndet spökade igen

AIK hade nio raka matcher utan förlust, åtta vinster, men Häcken spräckte den sviten på nationalarenan i Solna. Hisingslaget vann med 2-0 och tog nionde segern på de tio senaste mötena med AIK.

Det blev ett dyrbart poängtapp i kampen om Europaplatser för AIK. Burop fyllde arenan som tömdes ganska ordentligt under tilläggstiden.

– Vi kommer ut och kör vår egen fotboll och bryr oss inte om hur det gått för de andra lagen, säger Häckens Ali Youssef till Max.

I början av den andra halvleken direktvinklade Simon Gustafson in 1-0 efter att ha sprungit i djupet på Mikkel Rygaards framspelning.

Gustafson fick ett gult kort för att ha sprungit baklänges och firat provocerande mot AIK-klacken.

– Vi hade fört oss själva till en väldigt bra position efter bra spel i två månader och får komma över den här besvikelsen. Det är en jämn match och vi straffas hårt och hade inte tillräcklig kraft i dag, säger AIK:s tränare Mikkjal Thomassen.

”Skulle vunnit skytteligan”

En dryg kvart från slutet utökade Häcken till 2-0 efter att Ali Youssef från snäv vinkel slagit in bollen via stolpen. Det var hans tionde mål den här säsongen, alla efter sommaruppehållet.

– Hade jag fått spela från början skulle jag lett skytteligan. Han (Nikola Vasic) har tur, han som är där uppe, säger Youssef vars karriär saktats in av korsbandsskador.

Inbytte John Guidetti hade ett jätteläge att reducera för AIK men hans stenhårda skott på halvvolley räddades av Häckens målvakt Peter Abrahamsson och någon nerv infann sig aldrig.

Kristoffer Nordfeldts nolla i målet sprack efter 718 minuter – var på väg mot Halmstads Håkan Svenssons rekord på 808 minuter från 1999-2000.

Häcken har nu nio segrar mot AIK på de tio senaste mötena, ett enormt facit.