Välbesökt Göteborgsderby.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se inramningen på Göteborgsderbyt i division 1. Foto: Göteborgsposten, GP

Häcken stod för jättevändning inför rekordpublik mot IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Det var rekordpublik, 3 070, som hade tagit sig till Valhalla IP för att se division 1-derbyt mellan IFK Göteborg och Häckens andralag.

Blåvitt hade en 3-1-ledning men rasade och föll med 4-3 efter hattrick och avgörande mål av Häckentalangen Bianca Hultbäck Nattland.

– Det är alltid kul att göra hattrick i en så här viktig match. Jag bara sprang runt när jag gjorde 4-3-målet. Det kändes helt underbart, säger matchvinnaren Bianca Hultbäck Nattland till Sportbladet.

Segern för viktig i kampen för att kunna gå upp i Elitettan. Segern gör att Häcken kliver förbi förbi IFK Göteborg och är ny serieledare. Med bara en match kvar har de tre poäng ner till sin Göteborgskonkurrent.

Det var i den 88:e minuten som 18-åriga Hultbäck Nattland nickade in det avgörande målet inför de 3 070 personerna på läktaren.

– Vi var hatade inför matchen. Man fick höra lite ord och ramsor. Men det var bara kul. Det gjorde att vi tände till lite extra, säger matchhjälten till Sportbladet.

Lantz: ”Vi blev ängsliga och rädda”

Om Häcken vinner sin nästa match mot jumbon IK Rössö på hemmaplan vinner de serien. Det lutar alltså mot att IFK Göteborg får spela ytterligare ett år i division 1.

– Vi blev ängsliga och rädda. Vi blev passiva. Det här var den största matchen någonsin för våra tjejer. I framtiden kommer de ha med sig det här som en erfarenhet, säger IFK Göteborgs tränare Marcus Lantz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.