Orlov straffade gamla klubben

Efter fyra raka allsvenska matcher utan vinst tog Hammarby tre poäng hemma mot Gefle. Jakob Orlov gjorde ett mål och fixade en straff i 3-0-vinsten mot sin tidigare klubb Gefle.

– Vi gör en bra match och tar en stabil seger, säger Erik Israelsson till C More.

Hammarby dominerade den första halvleken och hade kunnat ta ledningen redan efter nio minuter när Erik Israelsson nickade i ribban. Istället dröjde ledningsmålet till den 22:a matchminuten. Fredrik Torsteinbø slog ett inlägg som Jakob Orlov nådde högst på och nickade i mål.

Orlov, som tidigare spelet i just Gefle, låg sedan bakom även 2-0 i den andra halvleken. Gefles målvakt Emil Hedvall kom för sent in i en duell med Orlov och domaren dömde straff. Kennedy Bakircioglu var säker när han stegade fram och satte 2-0.

Erik Israelsson avslutade målskyttet när han slängde sig fram och stötte in 3-0 till Hammarby efter Fredrik Torsteinbø andra fin framspelning för kvällen. Gefle såg blekt ut och hade inte många avslut.

– I grund och botten är Hammarby bättre än oss. Vi kommer inte upp i den nivå som krävs, säger Gefles tränare Roger Sandberg till C More.