Nahir Besara.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nahir Besara matchhjälte mot Mjällby. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Hammarby besegrade topplaget Mjällby – Nahir Besara matchhjälte

Publicerad

Hammarbystjärnan saknades senast mot Brommapojkarna. Mot topplaget Mjällby var Nahir Besara tillbaka – och det med besked.

33-åringen gjorde två mål i 3-0-vinsten.

– En jättefin dag, säger han till Max.

Mjällby har imponerat kraftigt i årets upplaga av allsvenskan och ligger på en sensationell tredjeplats. Nahir Besara var tillbaka i startelvan efter att ha missat vinstmatchen mot Brommapojkarna.

– Vi får med oss momentum och gör en jättebra andra halvlek. En jättefin dag, säger Besara till Max.

Fotbollens historia

Och Besara imponerade precis så som han gjort stora delar av säsongen. I den andra halvleken fångade han upp en andraboll och skruvade in bollen Noel Törnqvist i Mjällby-målet.

Skuggar Mjällby i tabellen

Tio minuter senare släppte (?) Jusef Erabi en boll mellan benen så att Besara kunde prickskjuta in sitt andra för dagen. 33-åringen blev sen utbytt med kvarten kvar att spela.

Oscar Johansson fastställde slutresultatet 3-0 från straffpunkten.

– Vi vann senast med 3-0 rättvist, nu vann de här 3-0 rättvist, det är sånt man får ta, säger Mjällbytränaren Anders Torstensson till Max.

Mjällby är fortsatt trea i allsvenskan men Hammarby skuggar bakom på fjärdeplatsen en poäng bakom, med en match mindre spelad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollens historia

Mer i ämnet