• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Foto: Bildbyrån

Hammarby hoppas få spela på Tele2 mot Benfica

Uppdaterad
Publicerad

Byta dag att spela på hemmaplan eller spela på Grimsta.

Det är Hammarbys alternativ som nu hoppas att Benfica går med på att börja som bortalag.

– De såg inga hinder, många lag vill avsluta hemma, säger Göran Rickmer, Hammarbys evenemangs- och säkerhetschef.

Hemmamatchen i Champions League-playoffmötet mot Benfica kommer inte att spelas på Tele2, då Djurgårdens herrar spelar där och Kanalplan inte är spelduglig för Europaspel.

Då blir det Grimsta IP för Hammarby – om inte Benfica går med på att börja dubbelmötet på bortaplan.

– Vi har önskat att vi kan byta hemma/borta och vi har bett Benfica att undersöka det på sin sida. Sen måste allt stämma överens med Uefa. Vi har skickat in allting och hoppas på att vi får börja hemma och avsluta borta.

Vad har ni fått för indikationer från Benfica?

– De är positivt inställda till det, de har varit jättetillmötesgående och förstående. De såg inga hinder, många lagen vill avsluta hemma.

Vad betyder det för er om ni får Tele2 istället för Grimsta?

– Sportsligt sätt är det viktigt. Ska man ligga med där uppe i toppen är det extremt små marginaler. Sporten vill spela på Tele2 arena.

Tror du inte Benfica vill förstöra det?

– En extremt viktig del i detta är att man vill avsluta hemma.

Det definitiva beskedet får Hammarby från Uefa imorgon 13:00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.