Rosa Kafaji och Filippa Curmark

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rosa Kafaji och Filippa Curmark Foto: Bildbyrån

Här är Häckens och Hammarbys motstånd i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby ställs mot Benfica i Champions League-debuten.

För BK Häcken blir det svårare att ta sig till gruppspelet.

Hisingslaget ställs mot Arsenal.

– Det känns roligt att möta Arsenal med många svenskar där, säger Filippa Curmark till SVT Sport.

Hör SVT:s expert Hanna Marklund om lagens lottningar i spelaren ovan.

Hammarby säkrade SM-guldet i fjol och kommer nu att ge sig in i Champions League.

Under måndagen lottades svensklagets motstånd – och nu står det klart att man kommer att ställas mot Benfica i den portugisiska ligan.

– Jag tror att det blir otroligt kul. Det är ett väldigt bra motstånd och det kommer att bli tufft, men vi har et bra lag och trupp, dessutom handlar det om att ta sig till gruppspel och det tror jag att vi kan, säger Cathinka Tandberg till SVT Sport.

Efter lottningen meddelade Hammarby att man inte kommer att spela på sin egen hemmaplan utan att det i stället blir Grimsta IP.

– Oavsett var vi spelar i Stockholm kommer det att bli mycket folk för våra fans är otroligt bra. Och det kommer att bli fullsatt oavsett.

”Hon är uppskattad men spelar med annan tröja”

BK Häcken får en liten svårare väg till gruppspelet då man kommer att ställas mot den engelska giganten Arsenal, med fyra svenskor i truppen. Där kommer Rosa Kafaji och Stina Blackstenius att ställas mot sitt tidigare lag.

– Alla motståndare vi kunde få är en bra värdemätare. Vi var beredda på ett bra motstånd. Det känns roligt att möta Arsenal med många svenskar där, säger Filippa Curmark till SVT Sport.

Välkomnas Rosa med öppna armar?

– Vi får se. Det beror på vilket humör hon är på, hon är uppskattad på Hisingen men nu spelar hon med en annan färg på tröjan, när hon står där är hon motståndare.

Vad tror du om era chanser att ta er till gruppspelet?

– Vi går in med en ödmjukhet i denna kvalomgång, men vi har också byggt på oss erfarenhet i Europa och det får oss att växa och skapa ett självförtroende. Vi har en otroligt hög höjd i vårt spel och sätt att vara på plan. Förhoppningsvis kan vi visa det i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.