Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Hanna Marklund om Barcelonas CL-seger. Foto: SVT/Bildbyrån

Hanna Marklund: Därför vann Barcelona Champions League-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Barcelona är Champions League-mästare 2023 och svenske Fridolina Rolfö blev matchhjälte.

– Det är så roligt att kunna säga det: Rolfö är numera jätte, jätteviktig i Barcelona, säger SVT:s expert Hanna Marklund.

Barcelona vann CL-finalen efter att ha vänt 0-2-underläge till en 3-2-seger. De fick därmed direkt revansch efter förlusten i finalen CL-finalen förra året. SVT:s expert Hanna Marklund pekar ut vad som gör att den spanska storklubben tog hem titeln.

– De är ett så tekniskt och skickligt lag och de har världsstjärnor på alla positoner. Barcelona fick jobba för det men just tekniken de har och att de vågar spela hela tiden. Det handlar också om blandningen i truppen. De har kraftfulla spelare som till exempel Rolfö och inte bara små, tekniska spelare, säger Hanna Marklund.

Svenska landslagsstjärnan Fridolina Rolfö avgjorde finalen när hon fastställde slutresultatet 3-2 till Barcelona.

– Det är så roligt att kunna säga det: Rolfö är numera jätte, jätteviktig i Barcelona. Man har varit så rädd om henne för att hon ska kunna spela den här finalen. Hon har blivit bra defensivt på kanten och kommer fram gång på gång i den här matchen, säger Marklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.