Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Marklund om situationen med Graham Hansen: ”Ett misslyckande för Norge” Foto: Bildbyrån

Hanna Marklund kritisk efter Graham Hansen-bänkningen: ”Misslyckande”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Graham Hansen bänkades – och kritiserade landslaget i media.

SVT:s expert Hanna Marklund ser hela situationen som ett misslyckande för Norge.

– Det här ställer ju bara till det ännu mer, säger hon.

Hör Marklunds kritik i spelaren ovan.

Första matchen slutade i förlust mot Nya Zeeland. Förbundskapten Hege Riise valde då att bänka två av Norges stora stjärnor, Ingrid Syrstad Engen och Caroline Graham Hansen, i den andra gruppspelsmatchen.

Ett beslut som Graham Hansen själv kritiserade efter mötet med Schweiz, och menade att hon ”blivit trampad på i ett år”.

SVT:s expert Hanna Marklund ser det som ett misslyckande att Riise hamnat i en situation där hon tar beslutet att en av lagets största stjärnor.

– Om det är att man inte fått ut det man vill ha av henne, om andra är bättre eller om hon inte gör det hon förväntas i laget, men hon är deras spelare som har mest avgörande kvalitéer och hon är jätteviktig för Norge, så jag tycker det är ett misslyckande att inte få ihop det, säger hon.

”Tycker hon ska hålla igen”

Samtidigt är Norge i en kritisk situation sportsligt. Med bara en poäng på två matcher är det stor press på laget inför den avgörande gruppspelsmatchen mot Filippinerna.

– Det här ställer ju till det ännu mer för Norge. Det är som att det som alla egentligen ser också kommer ut, att det är något som inte stämmer. Hur irriterad Graham Hansen än är så tycker jag inte hon ska ta det i media. Jag tycker hon ska hålla igen, ta det med förbundskaptenen och med laget, för Norges skull. Att de ska kunna prestera i mästerskapet. Efteråt kan man ta det medialt, men just nu hade det varit bättre att ta det internt, menar Marklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.