Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är Hanna Marklunds nycklar till Rosengårds SM-guld. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Hanna Marklund om Rosengårds rekordsäsong: ”Fått ut maximalt”

Uppdaterad
Publicerad

Förra året slutade Rosengård sjua efter en fiaskosäsong. I år var man inte topptippade men sprang hem serien redan i kväll efter 22:a raka segern, detta med fyra omgångar kvar att spela.

SVT-experten Hanna Marklund befann sig i guldfirandet på Malmö IP där det 14:e guldet säkrades efter 2-1 mot Kristianstad, där det skapades nerv i slutminuterna efter Kristianstads reducering. Ett oavgjort resultat hade gjort att champagnen fått läggas på kylning.

– Man har fått ut maximalt ur spelarna, säger Hanna Marklund.

I klippet berättar Hanna Marklund om nycklarna till Rosengårds guld.

Det har varit en anmärkningsvärd förändring av laget och inte ens själva kan man sätta fingret på vad som egentligen hänt under denna rekordsäsong där 22 raka segrar från starten är ett rekord.

Jagar Umeås rekord med 24 raka segrar

– Jag tror inte att man kan beskriva det utan det måste man uppleva, alla har jobbat från ledarteamet och vi spelare har jobbat bra varenda dag och det har betalat sig, säger tyskan Rebecca Knaak, backen som blev matchvinnare efter två fullträffar i dag.

Nu jagar man Umeå FC:s rekord på 24 raka vunna matcher över två säsonger. Sportchefen Therese Sjögran tände en stor cigarr och puffade på gräsplanen.

– I grunden är det ett väldigt bra lag som inte hittade rätt förra säsongen. Vi har gjort ett enormt jobb tillsammans, tjejerna har tagit en dag i taget och bidragit med så mycket varje dag. Pressen utifrån med hot och att man uppmärksammade att vi var på väg mot rekord efter att ha börjat vinna matcher har gjort dem starkare och starkare. De har visat en moral och ett enormt revanschsug, säger tränaren Joel Kjetselberg.

SVT sänder live efter säkrade SM-guldet – se sändningen:

Fyra fotbollsspelare kramar om varandra efter en seger. – Guldextra: Rosengård svenska mästare i fotboll

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT sände live efter Rosengårds säkrade SM-guld. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.