Hasan Cetinkaya Foto: TT

Hasan Cetinkaya anmäler Expressen och Fotboll Sthlm för förtal

Uppdaterad
Publicerad

I en stor granskning av Expressen i samarbete med Fotboll Sthlm påstås Hasan Cetinkaya ha kopplingar till gängkriminella män.

Nu anmäler han Expressen och Fotboll Sthlm för förtal.

I april publicerade Expressen tillsammans med Fotboll Sthlm en stor granskning av fotbollsagenten Hasan Cetinkaya.

I den påstås han ha kopplingar till gängkriminella män. Nu anmäler Cetinkaya medierna för förtal, det meddelar advokatbyrån Bratt Feinsilber Harling i ett pressmeddelande.

– Personerna som tidningarna felaktigt kopplat samman med Hasan Cetinkaya är vänner till fotbollsspelare som han eller hans samarbetspartner företräder. De saknar all koppling till Hasan Cetinkaya och hans verksamhet. Detta hade stått helt klart för tidningarna om de bara hade bemödat sig att kontrollera uppgifterna med någon av spelarna. Anklagelserna mot Hasan Cetinkaya är grundlösa och en följd av bristfälligt journalistiskt arbete, säger Hasan Cetinkayas ombud Joakim Lundqvist i pressmeddelandet.

Cetinkaya själv ställde senare upp i en omfattande intervju med Fotbollskanalens journalist Olof Lundh där han kraftigt dementerade någon typ av samröre med gängkriminella män.

Granskningen pekar ut ett antal agenter som tidigare figurerat i brottsutredningar med kopplingar till olika kriminella nätverk. Dessa påstås i sin tur gjort uppdrag åt Cetinkayas agentfirma HCM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.