Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Hedvig Lindahl inte uttagen i VM-truppen: ”Ett av de svåraste besluten jag tagit”

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahl, 40, kommer inte att tillhöra Sveriges VM-trupp i sommar.

Ett tufft beslut att fatta, menar förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

– Det är ett av de svåraste besluten jag tagit, säger Gerhardsson.

Flera etablerade namn finns med i Peter Gerhardssons trupp till sommarens VM i Australien och Nya Zeeland. Men en som inte finns med är målvaktsveteranen Hedvig Lindahl.

– Jag har stor respekt för att det finns en besvikelse, säger förbundskaptenen om spelare som inte får chansen i truppen.

Damlandslaget i fotboll

Lindahl har dragits med skadeproblem under senaste året, men hon var ändå aktuell för en plats i den svenska truppen. I stället får Tove Enblom, Jennifer Falk och Zecira Musovic chansen.

– Det är en konkurrenssituation. Det är en stora delen. Det var ett av de absolut svåraste besluten jag har tagit överhuvudtaget, säger Peter Gerhardsson.

Twitter skriver Lindahl själv så här:

”Lycka till nu tjejer, det här blir spännande! Tacksam för att jag fått vara med i diskussionen, trots skadan. Nu ska jag heja tillsammans med resten av svenska folket. Mot guldet!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet