Se Benjamin Acquahs soloräd mot Gais. Foto: Bildbyrån/Disvcovery+

Soloräd bakom Helsingborgs första seger

Helsingborg hade fyra raka matcher utan både mål och poäng i inledningen av superettan. Men med nye tränaren Stuart Baxter på bänken bröts sviten och man besegrade nykomligen Gais med 2-1 på hemmaplan.

Det började dåligt för Helsingborg även den här tisdagskvällen. Efter tolv minuter kapade Frederik Holst Axel Norén i straffområdet. Då satte Julius Lindberg in straffen till 1-0.

Men den här gången kom Helsingborg ikapp. Efter 39 minuter fick Benjamin Acquah bollen på högerkanten och stod för en imponerande soloräd som gav kvitteringen.

– Det här är något jag brukar träna på. Man måste ta risker ibland och det var det jag gjorde, säger målskytten Benjamin Acquah till Discovery+.

Helsingborgarna fick sedan fira säsongens första seger efter att Amar Mushin tryckt in Ervin Gigovics inspel.

2-1 och säsongens första seger för HIF som därmed tar sig upp från jumboplatsen i superettan. Gais är trea bakom Öster och Östersund.