Hugo Larsson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hugo Larsson blev svensk mästare med Malmö FF i Tyskland Foto: Bildbyrån

Hugo Larsson följde Malmös guldmatch på avstånd: ”Svårt att koncentrera sig”

Uppdaterad
Publicerad

Hugo Larsson lämnade Malmö FF i somras för proffsspel i Eintracht Frankfurt och hade egen match samtidigt som guldmatchen.

– Det var rätt svårt att koncentrera sig, säger Larsson till SVT Sport.

Den 19-årige Bundesligaspelaren Larsson befinner sig på landslagssamlingen i Stockholm inför EM-kvalet mot Azerbajdzjan i Baku på torsdag.

Som spelare i MFF under säsongen är han en del av årets guldlag, det 23:e i ordningen för klubben. Samtidigt med guldmatchen i Malmö spelade hans Eintracht Frankfurt 2-2 borta mot Werder Bremen.

Herrlandslaget i fotboll

”Det blev win-win”

– Nu lyckades Malmö vinna och jag gjorde en av mina bättre matcher i Tyskland. Det blev win-win även om vi inte lyckades ta tre poäng, säger Larsson.

Han hade det svårare än förväntat att koncentrera sig på sin egen match.

– Det var speciellt och jag försökte hålla fokus på min egen match men det var svårt att koncentrera sig med tanke på den matchen som var hemma i Malmö, säger Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet