Storseger för unga Blåvitt

Spektakulära nyförvärvet Lasse Vibe kom aldrig till start. Men det behövdes inte då IFK Göteborgs unga anfallare visade klass när Elfsborg besegrades med 3–0 (2–0 på Nya Ullevi

– Vi gör det bra, sa 17-årige Benjamin Nygren med ett leende till Cmore efter ett mål och två målpassningar.

Efter premiärförlusten borta mot AFC Eskilstuna låg det press på Blåvitt i västderbyt mot Elfsborg. Och den positiva nyheten att forne skyttekungen Lasse Vibe var tillbaka var till ingen nytta denna hemmapremiär, då han inte var spelklar.

Då Gamla Ullevis hybridgräsmatta inte är spelbar så spelades matchen på äkta naturgräs inför storpublik på Nya Ullevi. Unga yttertalangen Benjamin Nygren fick känna på gräset tidigt, då han föll/fälldes (? ) i straffområdet. Men i stället för en straff blev det gult kort för Nygren.

Men unge Benjamin Nygren, som gjorde några och ett par mål  redan förra säsongen, kom tilbaka. Starkt. Efter att Elfsborg pressat tillbaka IFK Göteborg den första kvarten kunde han passa fram Patrik Karlsson Lagemyr till 1–0-målet, och sedan förvalta Robin Söders förspel till iskalla 2–0.

– Jag tycker att vi gör en bra halvlek. Vi tog tag i det och skapar målchanser. Mitt mål är ganska fint, jag drar till på ett tillslag i bortre hörnet, sa snart 18-årige Benjamin Nygren om sitt 2–0-mål.

Elfsborg startade matchen aggressivt, med en hög press, som gav enkla misstag från Göteborgsförsvaret och det var nära reducering efter IFK:s lite överraskande två mål.

I andra halvlek var hemmalaget klart bättre och skapade flera bra lägen, bland annat en straff (som också gav utvisning för Elfsborgsbacken Stian Gregersen). Men Giorgi Kharashvili (som blev fälld) sköt en hård straff som Kevin Stuhr Ellegaard räddade.

Men 3–0 kom till sist. Oerhört nyttige högerbacken Sebastian Ohlsson följde med upp i en kontring, fick passningen perfekt från Benjamin Nygren, och sköt stenhårt i första krysset.

– Jag hade lite kramp, men såg läget och följde med upp i anfallet. Jag skrek till Benjamin att håll i, och när jag fick passningen tog jag i mot det lediga krysset, sa Sebastian Ohlsson nöjt.

– Vi spelade bra och förtjänade segern, tyckte trötte Ohlsson till sist.