Peter Hunt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
IFK Norrköpings tidigare ordförande Peter Hunt har dött. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

IFK Norrköpings tidigare ordförande Peter Hunt har dött

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköpings tidigare ordförande Peter Hunt har dött, han blev 71 år gammal. Han var bland annat verksam i klubben under dess senaste SM-guld 2015.

– Peter var väldigt varm och omhändertagande. Vi blev goda vänner under mina fem och ett halvt år i klubben, säger SM-guldtränaren Janne Andersson till SVT Sport.

IFK Norrköpings tidigare ordförande Peter Hunt har dött, det bekräftar hans familj för Norrköpings Tidningar, men vill inte uttala sig.

– Jag fick beskedet när jag var ute och cyklade. Blev överraskad och väldigt ledsen, säger förre Norrköpingstränaren Janne Andersson till SVT Sport.

Hunt var ordförande i IFK Norrköping i tolv år innan han avgick 2021 efter en infekterad situation där han fick utstå kritik inifrån klubben.

Han kom till Norrköping när klubben harvade i superettan och var med och tog ”Peking” tillbaka till finrummet i allsvenskan. Väl där blev det succé med Europaspel och mångmiljonförsäljningar men körsbäret på toppen var utan tvekan SM-guldet 2015, då tillsammans med svenska landslagets tidigare förbundskapten Janne Andersson.

Andersson kom till klubben tätt efter Hunt och spenderade fem och ett halvt år i klubben. Under den tiden blev Andersson och Hunt nära vänner.

– Jag fick tid på mig, han var tålmodig och stöttande. Vi och våra fruar blev goda vänner och umgicks. Han kom till Norrköping i ett läge där klubben var konkurshotat med ett stort hjärta, enorm respekt för hans gärning, säger Andersson.

Efter Norrköping var han verksam med styrelseuppdrag i ishockeyklubben Vita Hästen. Förutom att vara involverad i idrottens värld var han en framgångsrik affärsman där han drev textilkoncernen Trading House Scandinavia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.