Foto: Bildbyrån

”Inget vanligt mål – men det är jag van vid”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan blev tvåmålsskytt och hans första mål var ytterligare en i hans samling av spektakulära mål.

– Inget vanligt mål, men den gick in och det är det som räknas, säger lagkaptenen till SVT Sport.

Moldaviens målvakt Cebanu skulle bara slå upp bollen i planen men istället träffade han den svenske lagkaptenen som via huvudet gav Sverige lednngen.

– Jag är beredd om den skulle komma, av ren reflex styr jag den mot mål, jag trodde den skulle gå utanför, men den bågade sig mot mål, säger Ibrahimovic till SVT Sport.

EM-kval Fotboll 2014-2015

2-0-målet kom på straff efter att Zlatan dunkat upp bollen i krysset. Sverige skapade många chanser och segermarginalen kunde varit större om skärpan hade varit lite bättre.

– Kollektivt var vi bra, vi skapar chanser men vi missar. Ju längre matchen går desto jobbigare bli det. De stänger till det bra men vi ger inte upp och har mycket tålamod och vi skapar chanser. Vi sa i halvtid att målet skulle komma och det gjorde det, säger Ibrahimovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Mer i ämnet