Olivia Holdt kvitterade för Rosengård. Foto: Bildbyrån

Inhopparen räddade Rosengård mot Brann

Rosengård var på mot förlust i Champions League-kvalet mot Brann.

Då kvitterade inhopparen Olivia Holdt – och stod för ett kaxigt firande.

– Jag bestämde mig redan på bänken, säger hon.

Svenska storklubben Rosengård var favorit borta mot Brann på onsdagskvällen. Men efter 75 minuter var de i underläge.

I första halvlek satte isländska landslagssanfallaren Svava Gudmundsdottir nämligen 1–0 för Brann. Hon rann igenom i djupled och satte bollen i första krysset.

Nästa mål dröjde alltså till kvarten återstod. Då klev 21-åriga Olivia Holdt fram för Rosengård.

Firade mot fansen

Hon tog emot bollen utanför straffområdet och placerade in kvitteringen vid vänstra stolproten. Danskan firade sedan genom att sätta händerna bakom öronen och titta upp mot fansen.

– Jag bestämde mig redan på bänken. Fansen buade varje gång vi hade bollen. Jag ville ge dem något tillbaka, säger Holdt till SVT Sport.

1–1 blev slutresultatet. Returmötet spelas på onsdag nästa vecka.

– Vi har bra chanser att ta oss vidare till gruppspelet nu. Det är väldigt öppet inför returen, säger Holdt.