Cecilía Rán Rúnarsdóttir är klar för Kif Örebro. Foto: TT/Kif Örebro

Isländsk målvaktstalang klar för Kif Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Målvaktskrisen i Kif Örebro är över.

17-åriga isländskan Cecilía Rán Rúnarsdóttir är klar för damallsvenska klubben.

– Det känns också kul att flytta till Sverige, säger hon.

I februari åkte Kif Örebro på en rejäl skadesmäll när målvakten Moa Öhman ådrog sig en korsbandsskada. Men nu är ersättaren klar. På fredagen meddelade man att 17-åriga talangen Cecilía Rán Rúnarsdóttir är klar för klubben. Man har skrivit ett kontrakt som gäller säsongen ut.

– Jag är otroligt glad att få den här chansen i KIF Örebro. Det är en väldigt bra klubb med bra miljö, spelare och tränare. Det känns också kul att flytta till Sverige och testa vad jag går för i damallsvenskan, som är en av de bästa ligorna i världen, säger Cecilia Rán Rúnarsdóttir i ett pressmeddelande.

A-landskamper på meritlistan

Hon kommer senast från isländska Fylkir och har redan gjort debut i islänska a-landslaget.

Övergången föregicks av en lång process hos Fifa då Rán Rúnarsdóttir är minderårig.

–  Det är ganska hårda krav och en extra del utöver en vanlig registrering. Fifa godkänner inte alltid såna här värvningar, och det är utifrån att de ska skydda de minderåriga från att försaka skolgång och liknande, säger Kif Örebros sportchef Jonas Nilsson till Nerikes Allehanda.

Målvakten är redan på plats i Örebro och har genomfört sin första träning med laget. Hon är spelredo till helgens cupmatch mot Sundsvalls DFF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.