Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Janne Andersson om bråket med Viaplays expert Bojan Djordic. Se mer i klippet. Foto: Marcus Östling/SVT

Janne Andersson om bråket med Bojan Djordic: ”Folk får tycka och tänka vad de vill”

Uppdaterad
Publicerad

Efter senaste landskampen hamnade all fokus på bråket med Bojan Djordjic. Nu vill Janne Andersson blicka framåt när laget samlas inför den viktiga EM-kvalmatchen mot Österrike – men han kommer be om ursäkt till spelarna.

– Jag vill framför allt förklara för dem också och beklaga – för det tråkiga var ju att det blev massa snack om mig istället för matchen som vi hade vunnit med 5-0, säger förbundskaptenen till SVT Sport.

Det var efter Sveriges 5-0 seger mot Azerbajdzjan som förbundskapten Janne Andersson rök ihop med Viaplays expert Bojan Djordic. En enorm anstormning, men tillika ett efterspel och rubriker som inte påverkat förbundskaptenen nämnvärt, i alla fall enligt honom själv.

– När man tar det här jobbet ska man vara beredd på att det är ett av de mest offentliga jobben i Sverige. Folk tycker och tänker om de beslut man gör, säger han.

EM-kval fotboll

”Kommer fram folk dagligen”

Sett utifrån var reaktionerna annorlunda med den mediala och publika anstormningen som väntade. Hur stänger du av där? 

– Jag läser det inte. Jag följer inte media på det sättet. Jag sitter inte och söker vad alla tycker och tänker. Det är som när vi spelat matcher. Folk får tycka och tänka vad de vill. Jag kan bara förklara hur jag ser på saker och ting. Jag har fått ett enormt stöd och förståelse. Dagligen kommer folk fram till mig för att visa sin förståelse. Men jag har själv lagt det bakom mig.  

Är det viktigt för dig att påpeka att du har fått mycket stöd? 

– Ja, när vi pratar om det så. Hade det varit många som inte gett sitt stöd hade det varit tråkigt att bli påmind om det hela tiden.

Nu vill Janne Andersson blicka framåt, han är inte orolig över att bråket ska hamna i fokus inför EM-kvalmatchen mot Österrike på tisdag – men han kommer be om ursäkt till spelarna.

Du nämner att du ska prata med spelarna, är det viktigt att sätta punkt där?

– Jag vill framför allt förklara för dem också och beklaga därför att det tråkiga var ju att det blev massa snack om mig istället för matchen som vi hade vunnit med 5-0, vilket jag kommer beklaga. För så ska det inte vara. Det är ju det viktigaste vad vi presterar på planen.

Se hela intervjun med Janne Andersson på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet