Janne Andersson kritiseras för bytet av Emil Forsberg. Foto: Bildbyrån/skärmdump.

Enorma kritiken mot Janne Andersson: ”Obegripligt” och ”absurt”

Uppdaterad
Publicerad

Janne Andersson bytte ut Emil Forsberg efter dryga timmen i förlusten borta mot Spanien.

Efteråt har skarp kritik riktats mot förbundskaptenen för beslutet.

”Den svenske förbundskaptenen förtjänar en betald semester i Marbella”, skriver AS-krönikören Tomás Roncero.

Blågults Janne Andersson valde att byta av Emil Forsberg efter 63 minuter. In kom Mattias Svanberg och förbundskaptenen baserar sitt beslut på att han ”ville ha in pigga ben”.

– Emil började hänga lite, sade han på gårdagens presskonferens.

Efter matchen har Janne Andersson fått kritik för sitt beslut.

”Obegripligt” och ”absurt”

Gazzetta dello Sport ger, enligt Fotbollskanalen, Janne Andersson lägst betyg av alla efter gårdagens match mot Spanien. Den svenska förbundskaptenen kritiserades bland annat för bytet av Forsberg- ett beslut som i den italienska tidningen kallas ”obegripligt” och ”absurt”.

AS riktar också en stor salva väl valda, hånfulla, ord mot Andersson. Enligt Fotbollskanalen skriver den spanska tidningens krönikör Tomás Roncero följande:

”Tack, Andersson. Den svenske förbundskaptenen förtjänar en betald semester i Marbella. När han med en halvtimme kvar tog av Forsberg (en demon, Leipzigspelaren) och sedan Isak, Sveriges andra stora fara, så pustade jag ut av lättnad. Bara den gode Andersson kunde plocka av sina två största hot. Och när han fick ut Ibra på planen då var det försent. Dessutom kände sig svensken tvingad till ett gatuöverfall på Azpilicueta. Den svenske förbundskaptenen lär få kritik i hemlandet för sina beslut. Men jag gratulerar honom. Hans hjälp var ovärderlig”.

”Är han inte det är det jätte-, jättemärkligt”

SVT Sports expert Daniel Nannskog ställer sig också tveksam till beslutet.

– Jag har väldigt svårt att se varför man tog ut Forsberg. Nu säger Janne själv på presskonferensen att Forsberg såg tung och trött ut och att han inte gjorde det defensiva jobbet och att Spanien skulle kunna straffa Sverige på den sidan, säger han i SVT:s Morgonstudion.

Nannskog tyckte att Forsberg såg pigg ut, men understryker att man på tränarbänken möjligen kan se och höra saker som missas från tv-soffan.

– Men det kändes som ett väldigt konstigt byte.

TV4-experten Hanna Marklund tog för givet att Leipzig-spelaren var skadad när bytet skedde.

– Är han inte det är det jätte-, jättemärkligt. Man kan inte ta ut honom, han är den som som har de vassaste svenska chanserna, sade hon i C Mores sändning.

KLIPP: Nannskog: ”Väldigt svårt att se varför man tog ut Forsberg”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.