Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Häckens målvakt Jennifer Falk berättar om sina räddningar efter 0-0-matchen mot Paris i Champions League. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Jennifer Falk: ”Jag gjorde mig bara stor”

Uppdaterad
Publicerad

Kampen om andraplatsen i Champions League-gruppen fortsätter in i sista omgången.

Dels tack vare Paris målvakt.

Och dels tack vare Häckens landslagsmålvakt Jennifer Falk.

– Jag gjorde mig bara stor, säger hon till SVT Sport.

I 0-0-matchen på Hisingen, där Häcken kunde ha blivit klart för kvartsfinal i Champions League vid seger, visade Jennifer Falk ingen tävlingsmatchrostighet. Trots att det var den första av sportslig betydelse på en månad för Häcken, räddade hon fyra vassa lägen för gästande Paris.

– Någon gång kom jag ut och bara gjorde mig stor. Och så var det något skott i andra halvlek – de kom på kanten och jag gjorde mig redo för vad som helst, och då blev det bara en reflexräddning, säger Jennifer Falk till SVT Sport.

– Det kändes bra, stabilt, det var en kul match att spela. Samarbetet med backlinjen var tryggt.

Hur var det att spela igen?

– Jag tycker att det var sjukt roligt. Jag har saknat det.

Även Paris målvakt, Chiamaka Nnadozie, stod för en imponerande insats. Nigerianskan räddade Rosa Kafajis straff och offrade sig i flera lägen och lämnade planen med hållen nolla, inlindat knä och inlindat huvud.

På tisdag avgörs Häckens grupp, de gulsvarta möter redan avhängda Real Madrid på bortaplan. Medan utmanaren om andraplatsen, Paris, ställs mot klara gruppsegraren Chelsea.

– Det kommer att bli otroligt spännande. Det viktigaste för oss är att fokusera på oss själva, och sedan får vi se efter matchen vilken plats vi har i gruppen, säger Falk.

UEFA Women's Champions League

BK Häcken FF logo

BK Häcken FF

0 - 0

Paris FC logo

Paris FC

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 3064
Domare: Iuliana Demetrescu

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.