Bör Zlatan uttala sig efter kritiken? Hör Jennifer Wegerup.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Jennifer Wegerup uttala sig kring om Zlatan bör uttala sig efter kritiken? Foto: SVT/Bildbyrån

Jennifer Wegerup om kritiken mot Zlatan efter virala klippet: ”Starka reaktioner”

Uppdaterad
Publicerad

”Den som rör sig är homosexuell.”

Det var uppmaningen från youtubern ”IShowSpeed” till Zlatan Ibrahimovic – som svarade med att sitta blick stilla i nästan tre minuter.

– Det har varit starka reaktioner i Italien på det här, säger SVT:s utrikeskorrespondent i Italien, Jennifer Wegerup.

Zlatan Ibrahimovic har sedan han avslutade sin aktiva fotbollskarriär, klivit in i Milan och fått en stor roll i klubben.

Han är bland annat inblandad i värvningar, sitter med på presskonferenser med ledningen och har fort fått en nyckelroll.

I veckan blev Ibrahimovic uppmärksammad när han fick besök av youtubern ”IShowSpeed” som är ute på en Europaturné.

”Inte acceptabelt”

Darren Watkins Jr utbrast ”den som rör sig är homosexuell”. Både han och ”Ibra” satt still i flera minuter, innan Zlatan till slut ”vann”.

– Det har varit starka reaktioner i Italien på det här. Mina italienska vänner brukar ibland säga att vi i Sverige är för mycket ”PK”. Men det är ändå så även i Italien att det här inte är acceptabelt, säger SVT:s utrikeskorrespondent i Italien, Jennifer Wegerup och fortsätter:

– Det man trycker på är att han är en så stor förebild för miljoner och miljoner ungdomar och deltar i något som kanske är menat att vara ett skämt, men där budskapet i slutändan är att det är något negativt att vara gay.

Tror du att det här kan få konsekvenser för Zlatan?

– Nej, det kommer det inte att få. Milan har redan bagatelliserat det här ganska mycket. Han får kritik i media men han är alldeles för stor och viktig för klubben. Han kommer få kritik och sedan kommer det att blåsa över.

Bör Ibrahimovic uttala sig efter detta? Hör Wegerups tankar kring det i spelaren ovan.

Klipp: Se den uppmärksammade händelsen

IShowSpeed och Zlatan Ibrahimovic

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Youtube

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.