• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Isak Hien

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hyllningen till Isak Hien: ”Han käkar anfallare till frukost”. Foto: Bildbyrån

Jon Dahl Tomasson: ”Isak Hien käkar anfallare till frukost”

Uppdaterad
Publicerad

Isak Hien har startat i sex av Jon Dahl Tomassons landskamper som svensk förbundskapten.

Och mittbacken får beröm för att att han tar mycket ansvar på planen.

– Han käkar anfallare till frukost, säger Jon Dahl Tomasson.

Hör Isak Hiens svar på Jon Dahl Tomassons komplimang i spelaren ovan.

Presskonferensen som hålls dagen före Sveriges landskamper brukar förbundskaptenen närvara vid tillsammans med Blågults lagkapten. Men varken Victor Lindelöf eller Dejan Kulusevski, som har burit kaptensbindeln i år, gjorde Jon Dahl Tomasson sällskap. I stället satt Isak Hien på podiet.

Herrlandslaget i fotboll

– Jag vill att fler spelare agerar som ledare, och Isak har tagit mycket ansvar, säger Jon Dahl Tomasson på presskonferensen i Tallinn.

25-årige mittbacken, till vardags i Atalanta i Serie A, har varit given i Dahl Tomassons svenska landslag. Hien har spelat i samtliga sju landskamper sedan Dahl Tomasson blev förbundskapten, och i sex av dem har han startat.

– Han är en modern back som käkar anfallare till frukost. Jag hade varit rädd, titta på den kroppen och titta på mig, säger förbundskapten Jon Dahl Tomasson.

Hien kommer att starta mot Estland, precis som målvakten Viktor Johansson. Det bekräftade Dahl Tomasson på presskonferensen på den estniska arenan.

Estland-Sverige har avspark klockan 20.45, svensk tid, på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet