Klopps ilska: ”Ingen aning om vad hans problem är”

Tottenham tog emot Liverpool  på hemmaplan i ett stormöte som slutade 2-2 och efterspelet har kommit att handla om domarinsatsen.

Gästernas tränare, Jürgen Klopp, riktade stor kritik mot mannen med visselpipan.

– Jag har ingen aning om vad hans (domarens) problem är med mig, säger Klopp till Sky Sports efter matchen.

Londonlagen som till söndagen var iklädda sitt klassiska vita ställ tog tidigt ledningen mot Liverpool efter att Harry Kane skickat in 1-0 i 13:e minuten. Bara en kort stund senare fortsatte anfallaren att vara huvudrollsinnehavare.

28-åringen satsade tungt och glidtacklade Liverpool-backen Andrew Robertson med dobbarna före – och fick syna ett gult kort.

Det fick Jürgen Klopp, tränare för Liverpool, att tända till då han ville ha Tottenham-spelaren utvisad. Han var rasande vid sidlinjen och tilldelades en varning efter protester.

– Det är ett rött kort, absolut. Det är definitivt ett rött kort. Hans ben var i luften, och det var ren tillfällighet. För har Andy kvar sin fot i marken där bryter han benet. Det är inget att diskutera, säger Jürgen Klopp till Sky Sports.

”Vad gjorde han i den situationen?”

Samme Robertson klev själv klumpigt in i en duell med hemmalagets back Emerson och fick, efter en videogranskning, ett rött kort.

– Okej att domaren VAR-kollade situationen med Robertson, men vad gjorde han i den här situationen? frågar sig Klopp.

– Jag har ingen aningen om vad hans (domarens) problem är med mig. Jag är emotionell under matchen, men jag vet inte vad han kände när han kom över och gav mig ett gult kort. Jag hade föredragit att rätt beslut tas på planen. En objektiv domare som tar besluten. Men du får fråga honom vad hans problem är med mig.

”Jag var inte orolig”

Målskytten Kane anser dock att han i den nämnda situationen tog bollen.

– Jag var inte orolig. Jag var faktiskt ganska överraskad över att bli varnad för att vara ärlig, säger Kane till BBC.

Slutresultatet i matchen blev 2-2. Förutom Kane satte Heung Min Son ett mål för hemmalaget och Liverpools mål gjordes av Diogo Jota och Robertson.