Rasmus Elm i Kalmar FF. Foto: Bildbyrån.

Kalmarvinst när Elm startade

Kalmars Rasmus Elm spelade sin första allsvenska match från start sedan återkomsten till klubben. Då kom också Kalmars första vinst sedan i juli. Halmstad besegrades med 1-0.

Det tog bara tio minuter innan hemmalaget Kalmar hade spräckt nollan. Marcus Antonsson serverade Romario som helt ren kunde göra 1-0 – hans första mål för säsongen.

Rasmus Elm spelade sin första allsvenska match från start sedan återkomsten till Kalmar och var aktiv. Han tog hand om många av lagets hörnor och frisparkar men orkade inte spela matchen ut.

– Det är väl inte på topp men jag får göra det som krävs och köra på så länge jag orkar, sa Elm till C More i halvtid.

Han byttes ut efter 70 minuter och efter det tog Halmstad över och skapade en del farliga chanser. Men 1-0 stod sig matchen ut och efter slutsignalen hyllades Elm av tränare Peter Swärdh.

– För vårt kollektiv är han oerhört viktigt med sitt lugn. Allt han gör är i stort sett rätt, sa han till C More.

Halmstad var i stort behov av poäng men ligger fortsatt kvar på nedflyttningsplats, sex poäng från Falkenberg på kvalplats. Laget ser ut att få svårt att klättra uppåt i tabellen då nästan idel topplag väntar i kommande omgångar.

– Det är matcher som man går in i med ödmjukhet. Vi behöver jaga trepoängare, säger tränare Janne Jönsson.