Kalmar utslaget efter drömmål från egen planhalva

Kalmar försökte och försökte.

Men med en kvart kvar att spela så avslutade Pyunik-mittfältaren Artak Dashyan deras Europa-äventyr med ett riktigt drömmål från egen planhalva.

Se det spekakulära målet i spelaren ovan.

Kalmar var tvungna att hämta upp ettmålsunderläge i Armenien efter förra veckans 2–1-förlust mot Pyunik.

Efter den första halvleken var ställningen 0–0. Kalmar hade haft mest boll men det var hemmalaget som skapade de farligaste målchanserna. Kalmaranfallaren Deniz Hümmet var visserligen halvnära att hitta rätt med en nick som gick tätt över krysset efter en halvtimme och strax innan halvtidsvilan testade Romario med ett distansskott som inte var så långt utanför men det var Pyunik som var närmast ett 1–0-mål när Jose Caraballo kom fri på tilläggstid. Ricardo Friedrich stod dock för en vass räddning på det försöket.

I den andra halvleken hände det inte mycket till en början men sedan lossnade det för hemmalaget.

1–0-målet var otroligt snyggt. Efter att Artak Dashyan vunnit bollen en bit in på egen planhalva uppfattade han att Ricardo Friedrich stod lite väl långt ifrån sin målbur och då valde Pyunik-mittfältaren helt sonika att chansa med ett långskott som seglade över Kalmar-målvakten och in i mål.

Två minuter senare var det dags igen. Den här gången var det Hovhannes Harutyunyan som hittade rätt bakom Friedrich och i och med det dog allt hopp om fortsatt Europa-spel för Kalmar.

Mileta Rajovic reducerade visserligen i den 88:e minuten men närmare än så kom aldrig Kalmar. Pyunik vann matchen med 2–1.