BP – Kalmar

Se Kalmar FF:s blixtvändning i viktiga matchen borta mot BP. Foto: Max

Kalmar vann jätterysare – avgjorde mot BP i slutminuterna och tog viktiga poäng i bottenstriden

Kalmar låg länge under borta mot BP.

Men till slut plockade man tre viktiga poäng i kampen om allsvensk överlevnad.

Dino Islamovic blev stor hjälte i 2–1-segern.

– Det var jävligt skönt, ursäkta språket, säger interimtränaren Stefan Larsson i Max sändning.

Kalmarspelarna kammade hem en välkommen vinst och kunde ropa ut sin glädje efter segern mot BP på bortaplan.

– Nu återstår två matcher och vi ska göra allt vi kan för att ta poäng, säger Kalmars interimtränaren Stefan Larsson i Max sändning.

Det blev en rafflande historia.

Alexander Jensen gav BP ledningen i 66:e minuten. Han fick en kalasträff på frispark och kunde se bollen segla in till 1–0.

Men i slutet handlade allt om gästerna. Lars Sätra nådde högst på en hörna i minut 85 och kunde sätta kvitteringen via pannan. Tre minuter senare var det dags för Dino Islamovic. Han tog sig in i straffområdet och placerade kyligt in 2–1.

Slutresultatet betyder viktiga poäng för Kalmar i bottenstriden. Man ligger näst sist i allsvenskan och har en pinne upp till Halmstad som ligger på nedflyttningskvalplats.