Kanadas Jordyn Huitema (9) firar sitt mål med Julia Grosso (7) och Shelina Zadorshy (4). Foto: Nathan Denette

Kanada vann kvalet mot Jamaica – får chans att försvara OS-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Kanada får chansen att försvara OS-guldet efter att ha vunnit kvalet mot Jamaica med 4-1 totalt över två matcher.

– Det här betyder allt. Nu kan vi åka till OS för att försvara vårt guld, säger Adriana Leon.

Kanada vann guldet i Tokyo 2021 efter en dramatisk straffläggning mot Sverige i finalen. I natt tog de första steget att försvara guldet efter att ha slagit Jamaica med 2-1 i Toronto. I fredags vann man i Kingston med 2-0.

– Jag har tänkt på den här matchen ända sedan VM tog slut och alla har lagt i en extra växel för att kunna uppnå detta, säger förbundskaptenen Bev Priestman enligt Reuters.

Laget firade efteråt med att sjunga med DJ Khaled's ”All I Do Is Win” och Beyonces ”Run ”The World Girls”. Ett fullsatt BMO Field samlade 29 212 åskådare.

Jamaica slog ut Brasilien i VM

Kanada blev överraskande utslaget redan i gruppspelet i VM i Nya Zeeland och Australien där 32 lag deltog. Jamaica gjorde sensation och gick till åttondel efter att ha slagit ut Brasilien i gruppspelet.

– Vi har mycket hårt arbete kvar att göra men målet är att nå pallen igen, men som vi såg i VM så kommer det att bli tuffare än någonsin, förutspår Priestman.

Därmed gör man sällskap med grannen USA att ta en av blott tolv platser i turneringen i Paris.

Rytting Kaneryd hjälte mot Italien i Nations League (26 sept 2022):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.