Stora succén – sänkte förra klubben

Uppdaterad
Publicerad

Piotr Johansson lämnade Kalmar inför säsongen – och i dag agerade han stor segerorganisatör för sin nya klubb Djurgården när han var med och slog ut sin förra arbetsgivare lag ur svenska cupen.

Men i halvtid riktades blickarna mot Kalmar-tränaren Henrik Rydström – då han var framme med sågen.

– Det är en fruktansvärt dålig fotbollsmatch, sade han till C More.

Släkten är värst, brukar det heta. Och det fick Kalmar smaka på när man slogs ut i kvartsfinalen av svenska cupen.

De rödvita, som tidigare gått rent i gruppspelet, ställdes mot Djurgården och föll med 2-0.

Stor segerorganisatör blev den förre Kalmar-spelaren Piotr Johansson som först serverade Haris Radetinac till ett nickmål i matchens 32:a minut, för att sedan själv sätta en boll i nät. Ytterbacken hakade på i ett anfall och tryckte distinkt till bollen som letade sig in vid Kalmar-målvakten Ricardos högra hörn.

”Fruktansvärt”

I halvtidspausen var Kalmar-tränaren Henrik Rydström framme med sågen.

– Det är en fruktansvärt dålig fotbollsmatch, från två dåliga fotbollslag, som inte kan hantera en dålig fotbollsplan. Djurgården, det finns väl grader i helvetet, men de gör väl vissa saker bättre. Men jag är otroligt besviken på vad som presteras därute, sade Rydström till C More och fortsätter:

– Från vår del, för att rycka upp oss i andra halvlek, handlar det om att förbättra allting. Från att börja andas, till att börja blinka med ögonen och börja fundera på vad vi vill.

Djurgården vidare

Kalmar hade svårt att svara i den andra halvleken och Djurgården kunde lämna matchen som vinnare. Det sistnämnda laget är nu klart för semifinal.

Tre kvartsfinaler återstår. I morgon ställs Elfsborg mot Göteborg och Hammarby möter Norrköping. På måndag avrundas kvartsfinalerna med matchen mellan Malmö och AIK.

Svenska cupen herrar

Kalmar FF

0 - 2

Djurgårdens IF

Guldfågeln Arena, Kalmar
Domare: Kaspar Sjöberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.