Kif Örebro är nästa damallsvenska klubb i ordningen att meddela att de har ekonomiska problem. Foto: Bildbyrån

Kif Örebro-stjärnan om ansträngda ekonomin: ”Inte orolig”

Uppdaterad
Publicerad

Försenade spelarlöner och ansträngd ekonomi i Kif Örebro.

Trots problemen ser den svenska landslagsmålvakten Tove Enblom lugnt på situationen.

– Jag är inte orolig, det ska vara löst nu, säger hon till SVT Sport.

I veckan avslöjande Nerikes Allehanda att Kif Örebro tvingats vänta med att betala ut löner till flera spelare. Problemen har uppstått på grund av att delar av sponsorintäkterna blivit försenade.

”Inget unikt”

– Det är inget unikt och som jag förstår det har klubben jobbat på otroligt hårt med sponsorer och spelarförsäljningar, men i det här fallet blev det ett glapp, säger Tove Enblom och lägger sedan till:

– Klubben har hanterat situationen extremt bra.

Enblom har kontrakt över 2024 och trots att klubbens ekonomi varit ansträngd under en längre tid ser landslagsmålvakten inga problem med att vara kvar i Kif Örebro.

– Det här påverkar inte mina tankar på en eventuell förlängning.

Mindre klubbar halkar efter

Genom åren har många damallsvenska klubbar vittnat om ansträngd ekonomi och tidigare under säsongen har bland annat tabelljumbon IK Kalmar rapporterat om stora problem.

– Det är tråkigt. Det är tydligt de senaste åren, med bland annat Eskilstuna, att damklubbar som inte har en särskilt stor verksamhet har det tufft ekonomiskt, säger Enblom och fortsätter:

– Det märks att i de klubbarna där det investeras pengar så är förutsättningarna bättre och det märks även på kvalitén på planen. 

Kif Örebro ligger elva i damallsvenskan, precis ovanför kvalstrecket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.