Klara Folkesson i Hammarby-tröjan Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Klara Folkesson korsbandsskadad – missar resten av säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Klara Folkesson, 24, hann göra comeback genom ett inhopp i Stockholmsderbyt. Nu är hon skadad igen och missar resten av säsongen.

– Ett mardrömslikt besked, säger sportchef Johan Lager i ett pressmeddelande.

Anfallaren Klara Folkesson återvände till Hammarby inför den här säsongen efter förra året gjort succé i Uppsala.

Under våren har en skada hållit henne från spel, men söndagen den 23 juni var hon tillbaka då hon hoppade in i den 91:a minuten mot AIK.

Men det blev också de enda minuterna hon gör den här säsongen. Under Victoria Cup-semifinalen förra veckan skadade sig Folkesson igen och nu står det klart att det rör sig om en korssbandsskada.

Anfallaren missar resten av säsongen.

– Ett mardrömslikt besked för Klara, såklart, och vi lider med henne. Vi såg verkligen fram emot att hon skulle förstärka laget under hösten, men nu gäller det att ge henne all stöttning som går för att ta sig tillbaka till den nivå vi vet att hon besitter, säger Lager.

Folkesson:

– Det är ett tufft besked efter min redan långa frånvaro, men jag har tagit mig igenom en korsbandsskada tidigare och kommer göra det igen.

KLIPP: Se Hammarbys mål i Stockholmsderbyt (23/6)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Mickan Mörk/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.