Markus Rosenberg vill spela ikväll. Foto: Bildbyrån

Rosenberg om returen: ”Blir inte viktigare än så här”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF fick bara med sig ett oavgjort resultat i första mötet mot Vardar i kvalet till Champions League. Nu krävs det mål på bortaplan för att ta sig vidare till nästa omgång.

– Det blir inte mycket viktigare än så här, säger Markus Rosenberg.

Första mötet i mötet mellan Malmö FF och Vardar 1-1. Nu väntar bortamatch för Skånelaget i Makedoniens huvudstad Skopje.

Markus Rosenberg, som har varit skadat under en tid, mår nu bra och han vill spela ikväll.

– Jag vill alltid spela. Men det är upp till Magnus att ta ut laget, säger han på en presskonferens under tisdagen.

”Blir inte mycket viktigare än så här”

Och att kvällens match är viktig råder det inget tvivel om.

– Det blir inte mycket viktigare än så här. Den betyder allt, säger Rosenberg.

Tränare Magnus Pehrsson känner att laget har förberett sig bra inför returen.

–  Vi har tittat på förra matchen och hittat saker som vi kan göra. För tränarteamet har mycket handlat om att förbereda byten och justeringar inför olika scenarion. Det känns som att vi landat bra utifrån den grund vi har, säger Magnus Pehrsson.

”Jag känner mig säker”

Efter resultat i Malmö så är förutsättningarna tydliga inför returen. Det krävs att Malmö FF gör mål. Blir det vinst för Malmö eller oavgjort, 2-2 eller mer, går MFF vidare till tredje kvalrundan av Champions League.

– Jag känner mig säker på att vi kommer göra mål. I år har vi bara en mållös tävlingsmatch, borta mot Kalmar FF. Så som alltid ska vi gå in och anfalla och samtidigt ha bra struktur och balans. Det är snarare att vi har diskuterat hur vi ska agera när vi väl gjort mål, säger Magnus Pehrsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.