Kylian Mbappé

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Aftonbladets kolumnist Oisín Cantwell utveckla sitt resonemang om förtalshotet i videon. Foto: Bildbyrån/SVT

Nyhetskolumnisten Oisín Cantwell om Kylian Mbappé-advokatens förtalshot: ”Naivt”

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsstjärnan Kylian Mbappé är misstänkt för våldtäkt i Stockholm. Det har fått hans advokat att förbereda en anmälan om förtal. Men det tror inte nyhetskolumnisten Oisín Cantwell kommer leda någonstans.

– Det är mest skrämselskott och ett försök att hota och i bästa fall tysta medierna, säger han.

Hör Cantwell utveckla sitt resonemang om förtalshotet i klippet här ovanför.

Oisín Cantwell är säker på att en eventuell förtalsanmälan inte kommer leda någonstans, men är desto mer osäker på vad som kommer att ske härnäst i Mbappé-fallet.

– Det finns olika möjligheter. Det kan vara nedlagt några dagar utan att han förhörs, men om det fortskrider ska han ju förr eller senare höras, säger Aftonbladet-journalisten i Morgonstudion.

Kylian Mbappé är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. Han nekar till brott och har kallat anklagelserna för ”fake news”.

SVT Nyheter har under torsdagen varit i kontakt med åklagaren Marina Chirakova på Åklagarmyndigheten som säger att det inte finns något nytt att meddela i ärendet i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.