Kulusevski målskytt för Tottenham i startdebuten

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski agerade segerorganisatör i det galna stormötet med Manchester City.

Svensken gjorde först ett tidigt mål för Tottenham och serverade sedan Harry Kane till det avgörande 3-2-målet.

– Fantastisk kväll, vilken debut. Alla månader av slit som jag har lagt ner har varit värt det, säger Kulusevski till Viaplay.

Dejan Kulusevski lämnade den italienska storklubben Juventus i januari och skrev på för Tottenham. Den svenske landslagsstjärnan gjorde i dag sin första match från start för det engelska topplaget när man gästade Manchester City. Det blev en svängig tillställning som innehöll en straffspark och dubbla mål på stopptid – där Kulusevski låg bakom vinsten för Tottenham.

– Helt ärligt så kollade jag spelschemat och tänkte att jag tre matcher in, mot City, kan komma att starta och jag fick chansen. Och det gick bra, säger Kulusevski till Viaplay.

Svensken slog först till efter fyra minuters spel.

”Älskar att vara på planen”

Heung min-Son löpte längs vänsterkanten och tog sig in i straffområdet för att servera Kulusevski som drog till på ett tillslag och ristade in 1-0 på resultattavlan.

– Jag hoppades att det inte var offside och jag väntade på att Son skulle passa mig och så gjorde han det. Sen satte jag den.

– Jag älskar att vara på planen och jag vet att det räcker med en aktion och då kan det bli bra.

I den 33 minuten kom sedan matchens första kvittering. Målvakten Hugo Lloris, som gjorde sin 400:e match för Tottenham, sumpade ut en boll efter ett inlägg och Ilkay Gündogan kunde trycka in 1-1 för hemmalaget.

Med dryga halvtimmen kvar var det sedan dags för Tottenham att ta ledningen igen. Harry Kane, assisterad av samme Son som spelade fram Kulusevski, kunde skicka in 2-1.

”Bästa känslan i hela världen”

Manchester City kvitterade sedan för andra gången – då på stopptid. De ljusblå tilldelades en straff under tilläggstiden och Riyad Mahrez klev fram för att ta hand om den. Han agerade kylan själv och tryckte dit 2-2.

Men det var inte över där.

Strax därefter skulle Tottenham hitta nät. Den vasse anfallaren Kane var på jakt efter ett andra mål i matchen. Kulusevski skickade in ett inlägg till just Kane som i matchens 95:e (!) minut satte 3-2. Det blev också slutresultatet.

– Bästa känslan i hela världen, säger Kulusevski till Viaplay.

Tottenham ställs mot Burnley härnäst och Manchester City möter Everton.

Premier League

Manchester City logo

Manchester City

2 - 3

Tottenham Hotspur logo

Tottenham Hotspur

Etihad Stadium, Manchester
Publik: 53201
Domare: Anthony Taylor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.