Kalipha Jawla ger stöd till Maximilian Ibrahimovic.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se matchbilder med Maximilian Ibrahimovic och intervju med målskytten Kalipha Jawla Foto: SVT/TV4 Play

Lagkamratens stöd efter hetsen mot Maximilian Ibrahimovic: ”Det ska inte få hända”

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanska spelare hetsade mot Maximilian Ibrahimovic då P18-landslaget förlorade med 4-1 mot USA. Då får han stöd av svenska målskytten Kalipha Jawla.

– Jag tycker det är fel. Det ska inte få hända, säger han till SVT Sport.

Maximilian Ibrahimovic, son till Zlatan, gjorde sin första landslagsstart då Sveriges P18-landslag förlorade med 4-1 mot USA i Spanien.

– Det handlar för honom att komma in i det här. Jag tror inte han känner att det var en jättebra match av honom, men så är det i landslagen. Vi försöker lära oss så mycket som möjligt, säger förbundskapten Andreas Pettersson om hans insats.

I andra halvlek hetsade de amerikanska spelarna Ibrahimovic och i samband med en bråkig situation varnades också svensken.

Han själv gav ingen intervju efter matchen, men lagkamraten Jawla tycker att han hanterade situationen bra.

– Såklart är Maximilian det stora fokuset den här samligen. Det är många som vet vem han är, men jag tycker han hanterar det ganska bra. Såklart ska det smälla och kort får komma. Men att inte tar rött kort är det viktigaste, säger han.

Se bilder och intervju med Kalipha Jawla i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.