Hör Marika Domanski Lyfors berätta varför Sverige inte kan flytta matchen mot Spanien.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Marika Domanski Lyfors berätta varför Sverige inte kan flytta matchen mot Spanien. Foto: Bildbyrån

Landslagschefen Marika Domanski Lyfors: ”Kan bli kontraproduktivt”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige står bakom det spanska landslaget.

Men att flytta fredagens OS-kvalmatch är inget alternativ.

– Det finns dessvärre inga möjligheter att spela den på något annat datum, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

Hör landslagschefens Marika Domanski Lyfors svar i spelaren ovan.

Stora oklarheter råder kring fredagens möte mellan Sverige och Spanien i OS-kvalet. Tidigare i veckan publicerade en rad spanska stjärnor ett öppet brev där de förkunnade att den uppmärksammade bojkotten ännu inte är över – och att de inte vill spela matchen.

Det svenska landslaget har tydligt visat sitt stöd för de spanska spelarna. Men fredagens match kommer inte att flyttas.

– Det finns dessvärre inga möjligheter att spela på något annat datum. Sen tror jag att det kan bli kontraproduktivt, för spelarna vill ändå att det här ska påverka så att de får igenom sina villkor också. Skulle vi flytta matchen så kan det ju bli så, är det deras sak vi gynnar då? Eller är det någon annans sak? säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors under tisdagens pressträff.

SE ÄVEN: Här anländer spanska landslagsspelarna till hotellet i Madrid

Oihane Hernandez var en av spelarna som anlände till spelarhotellet i Madrid utan att ge några kommentarer till de många journalister som hade samlats utanför.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oihane Hernandez var en av spelarna som anlände till spelarhotellet i Madrid utan att ge några kommentarer till de många journalister som hade samlats utanför. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.