Hedvig Lindahl tvingas till operation efter knäskadan Foto: Bildbyrån

Hedvig Lindahl borta längre period – tvingas till operation

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahl åkte på en knäskada under träning.

Nu väntar operation och en långdragen rehabperiod.

– Personligen inser jag ju att det är karriärens slutskede, säger hon till klubbens hemsida.

Djurgårdens målvakt Hedvig Lindahl åkte på en tuff skada på träningen.

Nu väntar operation och en lång rehabperiod för 39-åringen.

– När det hände så kände jag en enorm besvikelse över att lämna lageti sticket, med bara en senior målvakt kvar i truppen, som självbara är 19 år. Men det är som det är och jag hoppas laget hittar enväg, som sist mot Rosengård, säger hon till klubbens hemsida och fortsätter:

– Personligen inser jag ju att det är karriärens slutskede och det ärså klart trist att de resterande antal matcher jag hade settframemot nu blev kraftigt reducerade men tänker ändå att jag ärrutinerad när det gäller knärehab och får ta mig tid för annatistället.

Sportchefen Jean Balawo:

– Hedvig ådrog sig en skada förra veckan som vi nu har tagit en tittpå och fått ett utlåtande om. Det kommer att bli en knäoperationför Hedvig och en efterföljande längre rehabperiod. Nu gäller detför oss att landa i det här tuffa beskedet samt göra en plan föratt kunna stötta henne på bästa sätt.

Lindahl skriver sedan på Instagram att det är en meniskoperation som gäller.

Tja, som ni kanske hört så blir det lite hopplöst för min del å detnärmsta. Men, skam den som ger sig. Nu har målet ändrats, iställetför en sista landskamp kanske jag får nöja mig med en sista matchåtminstone. Det kan vi åtminstone hoppas på.”

Målvakten har haft fotbolls-VM i sommar som en målsättning, men det ser mer osannolikt ut efter skadebeskedet.

”Det är givetvis ett väldigt tråkigt besked, allra främst förHedvig själv och jag lider med henne i den här situationen. Skadorär den allra värsta delen av fotbollen och jag önskar henne en såstark och bra väg tillbaka till fotbollsplanen som möjligt”,skriver Gerhardsson till TT.

Se även: Här gör Hedvig Lindahl en jätteräddning på tilläggstid (27 mars)

Se Hedvig Lindahls benparad mot Häcken.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Hedvig Lindahls benparad mot Häcken. Foto: BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.